TomoFair Nijmegen TomoFair Amsterdam TomoFair Rotterdam

Shakuhachi demo

Shakuhachi, de Japanse bamboefluit

De shakuhachi is een instrument dat je overal kunt tegenkomen. Als traditionele Japanse muziek, in film, als meditatie, in pop en klassiek en in relaxmuziek. Deze fluit heeft een unieke klank die je meteen herkent. Het is een eenvoudige fluit, gemaakt van een stuk bamboe en heeft vijf gaten. Omdat de speler in het open einde van de fluit blaast zijn er eindeloze mogelijkheden om met de klank en toonhoogte te spelen. Daardoor is de shakuhachi zo goed in staat om verschillende sferen op te roepen, en is deze fluit geschikt voor heel verschillende muziekstijlen.

Unieke kans voor bezoekers TomoFair
Voor het eerst zal de shakuhachi live te horen zijn op de TomoFair. Omdat in Nederland slechts enkele tientallen mensen dit instrument bespelen is het een unieke kans om de shakuhachi live te beleven.  Op het hoofdpodium is zowel zaterdags als zondags van 13:00 tot 13:30 een optreden met shakuhachi meester Hélène Seiyu Codjo. Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Hijiri.

Stichting Hijiri
Deze stichting heeft tot doel om de shakuhachi meer bekendheid te geven, en om spelers en leraren te ondersteunen met leslocaties, activiteiten zoals workshops, concerten en optredens. Op de website van de stichting vind je meer informatie over de shakuhachi, over lessen en activiteiten van de stichting.

Direct luisteren
Japanse traditionele muziek

Michael Jackson cover met shakuhachi

Jazzy shakuhachi