TomoFair Nijmegen TomoFair Amsterdam TomoFair Rotterdam

TomoTaste

TomoTaste heeft dit jaar een volledig vernieuwde opzet. In de TomoTaste area vindt je 1.000m2 voedsel! Verschillende kraampjes met sfeervolle terrasjes. Naast het outdoor terras is er deze editie voor het eerst ook een indoor terras waar je kunt genieten van diverse Japanse lekkernijen. Wie wil dit nou niet?

TomoTaste is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van TomoFair. De gerechten worden aangeboden in grote en kleine porties. Prijzen voor een gerecht variëren van € 2,- tot € 10,-

Tijdens TomoTaste kun je allerhande Japanse gerechten bestellen die door verschillende koks worden bereid. Dit bereiden gebeurd grotendeels live, dus terwijl je er bij staat. De keus varieert van Sushi en complete warme maaltijden tot typisch Japanse poffertjes met verschillende toppings. Voor ieder wat wils dus!

Poffernier

In Japan heet dit gerecht: Takoyaki ofwel gebakken octopus.
Dit zijn kleine stukjes roze octopus meegebakken in een hartig bouillon/patentbloem beslag, fijn gesneden groene bosuitjes en rode stukjes gember.
De garnering bestaat uit diverse smaken sesamzaad, likje Japanse stroop en wat wakame (zeewier salade).
Takoyaki is een heerlijk origineel en smaakvolle Japanse snack. In Japan is deze snack bij iedereen zeer populair en bekend, net zoals de Hollandse poffertjes bij ons volkje.
De Takoyaki wordt vanuit een authentiek mobiel Japans eetkraampje gepresenteerd.

S’j crepe

Weer een nieuwkomer op TomoTaste. S’j crepe maakt echte zoete Japanse crepe’s zoals je ze kent uit Osaka. Chefkok Satoshi Nakao heeft jaren gewerkt bij een banketbakkerij in Osaka, vervolgens voor zichzelf begonnen in Parijs en nu sinds enige jaren in Duitsland. S’j crepe is nu voor het eerst met zijn nieuwe assortiment te vinden in NL op TomoFair!

Shots en schaafijs

De naam van eigenaresse Beppie klinkt misschien niet heel Japans, maar zij maakt echt heerlijk authentiek Japans schaafijs. Met diverse toppings wordt dit schaafijs een kleurrijk geheel. Een van onze vrijwilligers maakte tijdens TomoFair Nijmegen de veelzeggende opmerking “dit is serieus veel beter dan ik in al mijn reizen in Japan geproeft heb!”. Behalve het authentieke schaafijs dat voor je neus gecrusht wordt, verkoopt ze ook verschillende alcoholvrije Japanse cocktails.

Seikatsu

Ze zijn natuurlijk al bekend van hun winkeltje tijdens de tomo events, maar hun komst naar de afgelopen TomoFairs smaakte letterlijk naar meer! Jullie wens gaat in vervulling, want Seikatsu catering komt ook naar TomoFair Nijmegen! Ze verkopen heerlijke verse noodles. Behalve dat deze zeer kunstzinnig zijn opgemaakt, smaken deze noodles ook nog eens heerlijk. Alle verschillende noodle gerechten worden geserveerd met echt uit Japan geïmporteerde sauzen en kruidenmixen. Je weet niet wat je proeft! Heerlijk verse bereide groenten en het lekkerste gemarineerde vlees. Als je in de rij staat te wachten, krijg je het water in je mond van de heerlijke geuren!

Infinitea Teabar

InfiniTea is gespecialiseerd in alle soorten natuurlijke theeën, met hun 2 theewinkels in Rotterdam en Eindhoven weten ze al veel mensen te verassen. Deze tomofair editie gaan wij jullie verrassen met heerlijke ijskoude thee drankjes zoals Matcha of Chai Freakyshakes, diverse fruity en milky bubbletea’s varianten en ijsthee mocktails zoals ze in Azie doen. Daarnaast gaan we ook heerlijke japanse snacks serveren.

— Wijzigingen voorbehouden —